Så förklarar Ulf Kristersson ”kommunist-stjärnan” på kepsen

Foto: Ulf Kristersson / Instagram samt Nyheter Idag
  • Söndag 6 maj 2018 2018-05-06
E-post 101

STOCKHOLM ”Röda stjärnan”, kommenterar en användare på Instagram när Ulf Kristersson publicerar en selfie från joggingspåret inför söndagens partiledardebatt. Men Kristersson bedyrar att det inte är en ”kommuniststjärna” på kepsen. – Det är min favoritdesigner, säger han till Nyheter Idag.

Inför förra partiledardebatten berättade M-ledaren Ulf Kristersson för Nyheter Idag att han förberett sig med att springa en mil. I dag var inget undantag, på Instagram publicerar han en bild från joggingspåret.

Men bilden väcker frågor. På huvudet bär Kristersson en keps med en röd stjärna, misstänkt likt en kommunist-stjärna. Nyheter Idag visade upp bilden för Kristersson inför partiledardebatten och bad honom förklara sig.

– Det är min favoritdesigner, Shanghai tang. Det är ett Hongkong-märke, jag har köpt en del kläder därifrån tidigare, skrattar Kristersson.

Åkessons teori: Pejlar in motståndarna med kepsen

Nyheter Idag har även visat Kristerssons selfie för SD-ledaren Jimmie Åkesson. Han har en teori om varför Kristersson bär den där kepsen.

– Han kanske känner att det på något sätt skapar någon form av kontakt med motståndaren om han har den där kepsen på sig och att han därmed kan visualisera vad de kommer säga.

Men Kristersson avfärdar Åkessons teorier om den där kepsen.

– Haha, det var en kul förklaring men så var det inte riktigt. Det är en av mina många kepsar, säger han till Nyheter Idag.

Kristerssons löfte: Nyheter Idag får följa med i joggingspåret

Kristersson lovar även Nyheter Idag att vi får följa med honom nästa gång i joggingspåret inför nästa partiledardebatt för att kontrollera om han verkligen springer milen.

– Det går alldeles utmärkt, säger en leende M-ledare.

Kvällens partiledardebatt pågår i två timmar och sänds direkt från tv-huset på Gärdet i SVT2. Nyheter Idag är på plats och bevakar debatten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag