Så försöker feministerna utnyttja mordet på Lisa Holm: ”Osmakligt och vidrigt”

Irena Pozar skyller det som hänt på "män" och folk reagerar kraftigt. Foto: Faksimil Expressen / Twitter
  • Söndag 14 jun 2015 2015-06-14
E-post 670

SVERIGE Det tragiska mordet på Lisa Holm har kommit att bli ett slagträ i debatten där feminister försöker lägga kollektiv skuld på män. ”Ett samhälle som inte lärt män att inte förfölja, våldta och mörda kvinnor”, skriver Irena Pozar i tidningen Expressen.

I kölvattnet av det tragiska mordet på Lisa Holm har händelsen kommit att användas som politiskt slagträ och för kollektivt skuldbeläggande. I tidningen GT/Expressen anklagar Irena Pozar kollektivet män i svepande ordalag med bakgrund av det som hänt.

”Och jag minns alla de gånger jag gått ensam hem med hjärtat i halsgropen och en förlamande rädsla inför att en man när som helst ska ta sig friheten att bestämma över min kropp”, skriver Irena Pozar i GT/Expressen.

Men de kollektiva anklagelserna slutar inte där. Precis som en del debattörer försöker argumentera att mordet är ett resultat av invandring, använder feministiska debattörer samma grepp i att kollektivt skuldbelägga en grupp i samhället. Pozar menar att samhället inte lärt män att låta kvinnor få vara ifred.

”Jag minns alla de varnande ord jag matats med: gå inte ute själv, skrik högt om något händer, ha ett våldtäktslarm och prata inte med någon. Ord som tyvärr blir nödvändiga i ett samhälle som inte lärt män att inte förfölja, våldta och mörda kvinnor”, fortsätter hon i sin text om mordet på Lisa Holm.

Pozars förra arbetsgivare varnar för kollektiv skuldbeläggning – av invandrare

Innan Irene Pozar började skriva för Expressen arbetade hon på Nyheter24. De publicerar en krönika som handlar om att inte kollektivt skuldbelägga eller använda mordet på Lisa Holm som ett politiskt slagträ. Men de riktar inte udden mot feministerna, utan mot de som uppmärksammat att de anhållna ska vara gästarbetare från Litauen.

”Men deras agerande har inget som helst att göra med andra som kommit till Sverige för att gästarbeta. Det här är inte ett bevis på att vi måste minska invandringen. Det här är inte ett bevis på att vi måste stänga gränserna. Och det här är inte ett bevis på att utrikesfödda människor är ett hot mot Sverige”, skriver Totte Löfström hos Nyheter24.

Någon krönika hos Nyheter24, eller i något annat medium, som skriver att man inte ska kollektivt skuldbelägga män kan vi däremot inte finna.

På Twitter reagerar användare mycket starkt mot feministerna

Greppet att anklaga män för det som hänt väcker starka reaktioner i sociala medier. Nyheter Idag har samlat några av reaktionerna på Twitter nedan och kritiken mot Irena Pozar, och hennes kollektiva skuldbeläggande, är hård.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag