Så försöker SD hitta jobb åt Henrik på interasistmen

Omaka par. Till vänster Henrik Johansson, till höger Richard Jomshof. Foto: Sven Pernils
  • Tisdag 9 dec 2014 2014-12-09
E-post

SVERIGE Henrik Johansson som driver sajten interasistmen skriver i en Facebookstatus att han söker jobb. Nu försöker ett antal aktiva sverigedemokrater att hjälpa Henrik. – Hjälp honom att få ett arbete genom att sprida denna vidare, skriver Sven Pernils när han delar Henriks status på Facebook.

Sajten interasistmen är vida känd bland aktiva sverigedemokrater och sympatisörer till partiet, inte minst då sajten kritiskt granskar partiet. En av de mer drivande personerna bakom sajten heter Henrik Johansson och även han är känd av partimedlemmar i SD. Nu söker Henrik jobb och har lagt upp en Facebookstatus där han ber om hjälp för att hitta nytt arbete.

– Sorry om jag spammar er, men söker fortfarande nytt arbete och skulle uppskatta all hjälp jag kan få. Som ni säkert vet så brinner jag lite extra för arbetarrörelsen, men det är såklart inget måste. Hör ni något eller skulle kunna tänka er att lägga in ett gott ord så vore jag er evigt tacksam. Jag har jobbat med allt från social medier och nyheter till organisering inom arbetarrörelsen. Hör av er om ni hör eller ser något som kan passa, skriver Henrik på sin Facebookstatus.

Får oväntad hjälp från SD-aktiva

En av de som uppmärksammat Henriks vädjan om att hitta nytt arbete är SD-aktive Sven Pernils från Huddinge. På Facebook uppmanar Sven sina vänner och bekanta att sprida budskapet om att Henrik finns till arbetsmarknadens förfogande. Henriks text om att hitta nytt jobb har även postats i Facebookgrupper med koppling till SD.

– Det är aldrig roligt att vara utan jobb. Vi har ju haft lite kontakt genom åren, och att sprida hans vädjan om att hitta ett nytt jobb var det minsta jag kunde göra för honom, förklarar Sven Pernils för Nyheter Idag.

I ett sms till Nyheter Idag skriver Henrik att han tycker det är bra att SD-aktiva lägger energi på att hitta arbete åt honom istället för att ”hata på muslimer, romer eller annan valfri minoritet”.

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag