Så fungerar den nya superraketen Falcon Heavy

Animering av raketen Falcon Heavy. Foto: Faksimil Youtube
  • Söndag 8 feb 2015 2015-02-08
E-post 25

USA I en video visar företaget Space X hur den nya superraketen Falcon Heavy kommer att fungera. Nyheter Idag har tidigare berättat om raketerna som är konstruerade för att återanvändas – se videon hur det fungerar.

För en månad sedan berättade Nyheter Idag om den nya superraketen Falcon Heavy som företaget Space X konstruerar. Raketen, som är mycket kraftfull, ska kunna återanvändas och på så vis spara pengar för billigare framtida rymdfart. Men det stannar inte där, tekniken kan komma till nytta för framtida resor till Mars – då krävs att en raket ska kunna återanvändas för att ta sig tillbaka till jorden.

Nu har Space X publicerat en video på youtube som visar principen från det att raketen Falcon Heavy startar från jorden och åker upp i rymden. I videon ser vi hur konfigurationen med tre raketer lyfter upp en sattelit i rymden, varpå raketerna träder tillbaka i atmosfären och styrs med hög precision för att landa på marken igen.

Videon är en animation, men visar principen för det nya systemet som Space X hoppas ska bli framtidens rymdfart.

Nedan kan du se videon som visar hur Falcon Heavy fungerar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag