Så gynnar nazisterna ensamkommande flyktingbarn

I Borlänge arrangerar Nordiska motståndsrörelsen ett 1 maj-tåg som gynnar ensamkommande flyktingbarn. Foto: Faksimil/Facebook
  • Söndag 1 maj 2016 2016-05-01
E-post 59

BORLÄNGE På arbetarnas dag 1 maj demonstrerar människor företrädesvis för skärpta rättigheter för arbetarklassen, oftast i demonstrationståg som arrangeras av arbetarrörelsens olika organisationer. Men i Dalarna demonstrerar även nazisterna, vilket får en del att höja på ögonbrynen. Otippat är också att deras demonstration gynnar ensamkommande flyktingbarn.

I Borlänge kraftsamlar nazisterna för att demonstrera på arbetarnas dag. Enligt antirasistiska Expo är 1 maj-demonstrerande Nordiska Motståndsrörelsen en organisation som ser sin främsta fiende i ”judarna”. Expo menar att i skenet av detta är demonstrationstågets paroll ”Kamp mot storfinans och folkförrädare” ingen slump.

”Med andra ord, kampen mot den påstådda judiska världskonspirationen och de som står i vägen för Nordiska motståndsrörelsens samhällsvision”, skriver Expo.

I år arrangerar förutom socialdemokrater och kommunister alltså även nazistiska Svenska Motståndsrörelsen ett 1 maj-tåg i Borlänge. Många dalmasar är arga över att nazisterna kapar den dag som annars är att betrakta som ”vänsterns julafton”. Borlängeborna har svarat med att skänka 10 kr per meter som de nazistiska demonstranterna vandrar under sin demonstrationsrutt till ensamkommande flyktingbarn.

Det är nätverket Dalarna mot rasism som är upphovsmän bakom kuppen mot nazisterna. Med i nätverket är bland andra Amnesty, Rädda barnen och X-cons Borlänge och fotbollsklubben Dalkurd. Pengarna som skänks går till lokala ”Ensamkommandes förening”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag