Så hade ett riktigt ”kebabtekniker”-inslag kunnat se ut

Fredrik Ahl i den riktiga sändningen. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Fredag 5 jun 2015 2015-06-05
E-post 236

SVERIGE Videon med Fredrik Ahl som värmer upp inför ett nyhetsinslag har fått över två miljoner visningar och blivit en stor snackis i flera medier. Nu har Nyheter Idag gjort en kompilation som visar hur det skulle kunna se ut om det vore ett riktigt inslag.

När SVTs programledare Fredik Ahl skulle värma upp inför en nyhetssändning råkade hans charader framför kameran av misstag gå ut i direktsändning. Samtidigt upptäckte Marcus Hagsten den märkliga uppvärmningen och filmade det hela för att sedan publicera videon på Facebook. Klippet blev en succé och har fått mer än ofattbara två miljoner visningar.

Flera medier rapporterade om klippet och det är speciellt en sak som blivit den stora snackisen. Ordet ”kebabtekniker” yttras i samband med att Ahl ska presentera en nyhet om syriska flyktingar som kommit till Sverige. På Twitter har flera personer skojat om uttrycket och vissa går rejält långt i sina skämt – en användare skriver att ”Okej, radiotjänst. Du vinner. Imorgon betalar jag TV-avgiften”.

När Nyheter Idag först rapporterade om Fredrik Ahls uppvärmning beskrev vi det med termen ”värdegrundstimeout”. Mycket riktigt, när väl SVT ursäktar den av staten icke godkända humorn, används en variant av det ofta hånade uttrycket ”värdegrund”.

Nyheter Idag visar hur ett riktigt ”kebabtekniker”-inslag skulle kunna se ut

I en kompilation från Nyheter Idag kan du ser hur ett riktigt inslag skulle kunna se ut där programledaren använder uttrycket ”kebabtekniker”. Det är alltså Nyheter Idag som klippt ihop videon och är inget som SVT på något sätt ställer sig bakom.

Det ”riktiga” nyhetsinslaget som sändes av SVT minuterna efter att Fredrik Ahl värmt upp framför kameran hittar du här. Det är med bilder ur det inslaget som Nyheter Idag satt ihop en såkallad ”kompilering” för att visa hur det skulle kunna se ut. Fredrik har själv kommenterat den omtalade uppvärmningen i ett inslag hos Sveriges Radio, det inslaget hittar du här.

Nedan ser du Nyheter Idags kompilation

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag