Så hånas Betnér av Bali efter Uppdrag Granskning om Filipstad

Foto: Nyheter Idag samt faksimil Instagram
  • Torsdag 29 aug 2019 2019-08-29
E-post 6218

”Är det någonstans det behövs invandrare så är det i Filipstad”, skojade Magnus Betnér på scenen för ungefär åtta år sedan. Efter att Uppdrag Granskning visat hur Filipstad i praktiken är på väg mot konkurs efter flyktinginvandringen passar Hanif Bali (M) på att sprida ett klipp från Betnérs föreställning.

”Såg ni Uppdrag granskning om hur Filipstads ekonomi brakat samman pga lågutbildad asylinvandring?” frågar Hanif Bali sina följare på Instagram när han publicerar en video från 2011 på komikern Magnus Betnér.

I videoklippet gör sig Betnér rolig över invandringskritiker som tidigare varnade för konsekvenserna av en allt för stor invandring. Efter en stund konstaterar komikern torrt att invandringskritikerna har fel.

– Är det någonstans det behövs invandrare så är det i Filipstad, säger Betnér och publiken skrattar.

Det program i Uppdrag Granskning som Bali refererar till visar hur kommunen i praktiken är på väg mot konkurs. Detta som en rak konsekvens av den stora flyktinginvandringen, där ungefär 80 procent av de utomeuropeiska invandrarna är arbetslösa och tvingas leva på bidrag.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali är en av de mest populära politikerna i sociala medier. Nyligen tvingades han avgå som suppleant i två riksdagsutskott efter att medier satt press på partiledningen.

Bakgrunden beror på att Bali gjort det till en uttalad taktik att möta den politiska vänstern med samma tonläge som vänstern och flera journalister själva använder.

Inlägget på Instagram, där Bali har fler följare än centerledaren Annie Lööf, har visats över 28 000 gånger bara sex timmar efter det publicerades.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag