Så hånas Margot Wallström av Israel: ”Vi är djupt tacksamma”

Utrikesminister Margot Wallström (S). Foto: Wikipedia
  • Torsdag 16 feb 2017 2017-02-16
E-post 556

ISRAEL Ett speciellt sändebud från Sverige ska mäkla fred mellan Israel och Palestina. Det meddelade utrikesminister Margot Wallström (S) nyligen. Men i Israel hånas tanken på att den svenska regeringen kan bidra till en fredsprocess. – Vi är djupt tacksamma för beslutet att äntligen lösa den här regionens sjukdom, säger den israeliske utrikesministers presstalesman Emmanuel Nahshon till Times of Israel.

När utrikesminister Margot Wallström nyligen presenterade utrikesdeklarationen meddelade hon att Sverige ska utse ett särskilt sändebud för att mäkla fred mellan Israel och Palestina. Men i Israel är inte regeringen helt imponerad av Wallströms nya giv, istället hånas nu förslaget genom en syrlig kommentar från den israeliska utrikesministerns presstalesman Emmanuel Nahson.

– Givet den svenska regeringens extraordinära framgångar med att bringa fred över hela världen är vi djupt tacksamma för beslutet att äntligen lösa den här regionens sjukdom. Varför kunde de inte ha kommit tidigare?, säger Nahshon till tidningen Times of Israel.

Wallströms presstalesperson Pezhman Fivrin säger till Aftonbladet att utrikesministern inte har anledning att kommentera det syrliga utspelet mot Sverige.

– Vi har naturligtvis ingen anledning att göra det. Det är många länder som har ett särskilt sändebud i Israel-Palestinakonflikten och även Sverige kommer inom kort att utse en diplomat. Det blir ett bra sätt att kunna vara delaktig i den frågan internationellt och vara Sveriges röst, säger han till Aftonbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag