Så hånas Socialdemokraterna efter att partiets Twitterkonto kapats

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 15 apr 2019 2019-04-15
E-post 4158

”Du får sparken” löd ett meddelande till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll i ett direktmeddelande från Socialdemokraternas officiella Twitterkonto. Det, och en rad hånande tweets från kontot, är resultatet efter att någon hackat partiets Twitter. ”Känns ju tryggt att det här gänget har ansvar för Sveriges säkerhet, när de inte ens klarar av att hålla sitt twitterlösenord hemligt” kommenterar Hanif Bali (M).

Det är en jobbig måndag för Stefan Löfven och Socialdemokraterna. Tidigt på morgonen stod det klart att partiets officiella Twitterkonto hackats varpå en rad hånande tweets började publiceras från kontot.

”Nu firar för att vi har nått rekordhöga antal våldtäktsoffer med att höja skatten och öppna upp gränserna, Socialism FTW!” löd en av tweetsen som spreds från Socialdemokraternas officiella konto. Likadant har kontot i olika svar på Twitter kommit med märkliga påståenden, ett där det heter att ”Steffe har blivit högerkonservativ och ska istället skjuta muslimer”.

I en annan tweet skriver kontot att de ska avskaffa Säkerhetspolisen, Säpo. Även att ”Kannabis” nu är lagligt, var ett av budskapen. Kontot publicerade även ett direktmeddelande som skickats till socialförsäkringsminister Annika Strandhäll med meddelandet att hon ”får sparken”.

Hanif Bali: ”Känns ju tryggt”

En som reagerar på att Socialdemokraternas twitterkonto hackats är Hanif Bali, riksdagsledamot i Moderaterna. Han kritiserar S för bristande säkerhet, en kritik som som länge omgärdat partiet inte minst efter den omtalade skandalen på Transportstyrelsen där det påstås att statsminister Stefan Löfven aldrig informerades.

”Socialdemokraternas konton är hackat. Känns ju tryggt att det här gänget har ansvar för Sveriges säkerhet, när de inte ens klarar av att hålla sitt twitterlösenord hemligt”, skriver Hanif Bali på Twitter.

Under förmiddagen har Socialdemokraterna åter lyckats ta kontroll över sitt Twitterkonto. ”Under natten kapades vårt Twitter-konto. Tweets och meddelanden som skickats från kontot under natten har inte skickats av (S)” meddelar nu kontot. De äldre uppenbara falska tweetsen har raderats.

Att Socialdemokraterna till slut lyckades ta tillbaka kontrollen över sitt Twitterkonto hindrar emellertid inte användare i sociala medier från att håna partiet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag