Så snabbt sprids Ebola – bild och videobevisen du inte sett

Källa: https://sites.google.com/site/ebolagraph/
  • Torsdag 16 okt 2014 2014-10-16
E-post 493

VÄSTAFRIKA Det är ingen tvekan om att ebolaviruset sprids runtom i världen. Enligt mätningar accelererar nu spridningen kraftigt, trots detta tillåts folk som insjuknat i viruset resa till de västliga delarna av världen. 

Enligt en uppdaterad graf med siffror från WHO, Världshälsorganisationen, pekar kurvorna för både insjuknande och dödsfall skarpt uppåt. Dessa mätningar berör i nuläget endast situationen i Västafrika då antalet fall i västvärlden hitintills är för få. Detta kan dock komma att ändras enligt den svenska professorn i internationell hälsa, Hans Rosling, som i en video på ett enkelt och lättfattligt sätt visar på den enorma spridningspotential som ebolaviruset har.

– Varje patient infekterar två nya, hävdar Rosling i filmen som släpptes den 9 oktober.

Oklart från den svenska regeringen

I nuläget finns det inget tydligt och klart besked från den svenska regeringen rörande reserestriktioner till de drabbade länderna. Däremot uppmanar Utrikesdepartementet att man inte besöker riskzonen i Västafrika.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag