Sabuni (L) öppnar för att höja bensinskatten

Nyamko Sabuni (L). Foto: Anders Henrikson (Wikimedia commons)
  • Måndag 26 aug 2019 2019-08-26
E-post

STOCKHOLM Liberalernas nyblivna partiledare Nyamko Sabuni säger att hon vill höja skatter på ”det som smutsar ned”, och bland annat har hon siktet inställt på bensinskatten.

I söndagens SVT Agenda intervjuades Nyamko Sabuni om den kommande lågkonjunkturen och vad ett sämre ekonomiskt läge kan innebära för Januariöverenskommelsen mellan regeringspartierna, C och L.

Sabuni pratade både om att höja och sänka skatter ”på rätt saker”.

– När vi nu är i en omvandling från det fossila till det fossilfria så är det viktigt att vi beskattar det som smutsar ned för att liksom stimulera det som för oss mot det mer hållbara samhället, sade hon.

Programledaren frågade om Sabuni syftade på att höja bensinskatten.

– Ja, det kan ju vara ett alternativ, men det får vi återkomma till, svarade partiledaren kortfattat.

Tror du en höjning av bensinpriset kan lyfta Liberalerna?
3852 röster (se resultat)
Stöd Nyheter Idag

Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik och fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag