”Sade du att du var från Aftonbladet?” – Carl Bildts syrliga pik mot Anders Lindberg

Bild: US Embassy/Skärmdump
Bild: US Embassy/Skärmdump
  • Onsdag 30 aug 2017 2017-08-30
E-post 2055

SVERIGE Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg åkte imorse på en rejäl Twitterdiss från förre moderate statsministern Carl Bildt.

Bakgrunden är att Lindberg rest till den polska huvudstaden Warszawa. Där möttes han enligt egen utsago av en otrevlig säkerhetskontroll.

”Säkerhetskontrollen på Warszawas flygplats var nog den mest otrevliga jag varit med om”, twittrar ledarskribenten för den socialdemokratiska tidningen missnöjt.

I ett annat Twitterinlägg skriver Lindberg om säkerhetskontrollen att den var: ”Mest otrevliga och extremt långsam. Och deras maskin åt upp mitt bälte.”

Carl Bildt var inte sen med att svara på Lindbergs missnöjesyttring.

”Mot mig brukar dom vara trevliga. Sade du att du var från Aftonbladet?” twittrar han.

Många gör sig nu lustiga över Bildts kvicka svar och tydliga pik riktad mot Aftonbladet.

”Polackerna är trötta på kommunister”, twittrar en person. ”Allah som ser ut som skurkar blir extra visiterade”, skriver en annan.

Aftonbladet har från såväl ledar- som nyhetsplats haft en fientlig inställning till Polen sedan en konservativ högerregering röstades fram till makten i valet 2015.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag