Sajten som rangordnar systembolagets utbud i mest alkohol per krona

Billig fylla smakar bäst. - Montage: Nyheter Idag
  • Torsdag 3 jul 2014 2014-07-03
E-post 0

SVERIGE Har du hört talas om sajten APK? Där kan du jämföra produkter från systembolaget baserat på förhållandet apk, dvs. alkohol per krona.

Har du haft det lite skralt, kanske är det helgen före löningen, och du vill kunna gå på fest med den där söta människan som din kompis fixat ihop dig med ska med. Du har lyckats rafsa ihop 434 kronor efter att vänt upp och ner på lägenheten och samtidigt hittat de där doftljusen du inte sett sedan 2002. Känns situationen igen? Då kan det vara dags för att besöka sajten www.apk.se

De tre musketörerna Umbala, Zumbali & Three Hearts kan bli din räddning

APK har länge varit ett självklart val att besöka för fattiga studenter och mindre bemedlade. APK listar på sin sida systembolagets drycker efter rangordningen alkohol per krona. Funktionen för sortering under rödvin fungerar bäst, då det smugit in lite fel i öldelen. Här finns klassiker som du troligtvis smakat tidigare; vi har det röda vinet Umbala (nr 2072), ett rödvin som kommer till sin fulla rätt då man håller för näsan när man dricker det. Om du hellre föredrar öl, så finns Three Hearts Extra Strong (nr 11228).  Föredrar du vitt vin finns Umbalas kusin Zumbali (nr 2058).

Jag har provat Three Hearts Extra Strong och det är ingen öl jag skulle rekommendera någon att köpa mer än tre flaskor av, då den har en kraftig säregen smak som av allt att döma helst snabbt vill ut från magsäcken för att där porla ner mot grundvattnet, där den efter år av filtrering kommer till sin fulla rätt.

Umbala var drickbart, men den som väntar på att Bengt Frithiofsson ska dyka upp och heligt betona hur riktigt uuunderbart detta vin var och att alla solar i världen inte räcker till för att prisa detta vin kan bli besviken.

Men den som däremot dricker det för att få känna fjärilarna kittla lite under fötterna och att tungan ska falla ner från gommen för kvittra lite med gästerna lär inte bli besviken.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag