Säkerhetsvakt låtsades vara läkare – opererade kvinna som avled

Kirurger i arbete, genrebild. Foto: Wikimedia commons.
  • Tisdag 15 jun 2021 2021-06-15
E-post

LAHORE En 80-årig pakistansk kvinna har avlidit efter att en tidigare säkerhetsvakt som låtsades vara läkare genomförde kirurgi på henne, rapporterar Metro UK. Shameema Begum avled två veckor efter att den tidigare säkerhetsvakten Muhammad Waheed Butt genomförde kirurgi på hennes rygg på det allmänna sjukhuset i Lahore, Pakistan.

Pakistans allmänna sjukhus är ofta kaotiska, och patienter förväntas ofta betala för behandling. Begums familj ska också ha betalat för operationen, och två följande hembesök för att se över hennes sår.

Läs även: Diamantmiljardär försökte förstora penis – dog under operation

Men när hennes blödningar och smärta förvärrades tog familjen med henne tillbaks till sjukhuset där man upptäckte vad som hade hänt.

– Vi kan inte hålla reda på varje doktor och vad alla gör hela tiden. Det är ett stort sjukhus, säger en anonym administratör på sjukhuset

Enligt sjukhuset ska Butt redan för två år sedan ha fått sparken för att han försökte utpressa patienter på pengar.

Bedragare som poserar som läkare är inget nytt fenomen i Pakistan. I maj greps en person som låtsades vara läkare och utpressade patienter på pengar på Lahore General Hospital, landets näst största sjukuhus.

På samma sjukhus avslöjades en kvinna som låtsades vara neurokirurg år 2016. Kvinnan genomförde operationer tillsammans med kvalificerade läkare i hela åtta månader innan hon avslöjades.

Läs även: Indisk läkare betalade 830 000 kronor för Aladdinlampa

Läs även: Indisk man fick jobb – tog sitt liv för att tacka Gud

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag