Sålde sex och försökte sedan utpressa med våldtäktsanklagelser

Foto: Wikimedia Commons
  • Onsdag 22 Nov 2017 2017-11-22
E-post 667

VÄSTERÅS Två 19-åriga kvinnor sålde sex till en 24-årig man men ljög sedan om att de blivit våldtagna, i syfte att utpressa mannen så de kunde få pengar att shoppa för. 

Två 19-åriga kvinnor, skrivna i Sala respektive Örebro, anmälde en 24-årig man för våldtäkt, något som inte riktigt visade sig stämma. Det rapporterar SVT Västmanland.

I själva verket hade de 19-åriga kvinnorna gjort upp om att sälja sex till den 24-åriga mannen. Han betalade 5000 kronor.

I efterhand krävde kvinnorna 25 000 kronor av honom. Om han inte betalade hotade kvinnorna med att anmäla honom för våldtäkt.

Han kunde enbart betala en femtedel av den begärda utpressningssumman, varmed kvinnorna gick till polisen och anmälde honom.

Kvinnornas upplägg gick dock inte enligt deras plan. Polisen började ana att något inte riktigt stod rätt till. En av kvinnorna valde då att berätta sanningen, att de i själva verket hittat på för att de ville ha pengar att shoppa för.

Den 24-åriga mannen fick sitta häktad i två veckor innan misstankarna mot honom släpptes.

Tingsrätten anser att straffvärdet för det brott kvinnorna gjort sig skyldiga till uppgår till 8 månaders fängelse på grund av brottets allvarlighetsgrad och dess starkt vanhedrande karaktär.

Västmanlands tingsrätt dömer 19-åringarna för falsk tillvitelse och straffet blir skyddstillsyn. De döms även till att betala ett skadestånd till mannen på 10 000 kronor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag