Sanandajis uppmaning: Acceptera inte lögnen att det ”alltid varit så här”

  • Lördag 19 sep 2020 2020-09-19
E-post 2018

SVERIGE Sverige blöder. Det trygga samhälle många växt upp i är borta. Det skriver nationalekonomen Tino Sanandaji i ett Facebookinlägg som snabbt blivit viralt. Dessutom görs försök att sprida en lögn om ”att det alltid varit så här”, skriver Sanandaji. Han skriver också att: ”Ett första steg är att återställa Sverige är att inte acceptera lögnen att det alltid har varit så här, och vägra vänja oss.”

Nationalekonomen och författaren Tino Sanandaji sammanfattar ett dygn av svarta nyhetsrubriker med grovt dödligt våld.

”Sverige blöder. Det fridsamma samhälle många av er växte upp med är inte bara borta, det håller på att glömmas bort och raderas med historevisionism. Allt fler tror att Sverige där många inte låste dörren och få föräldrar var rädda att barn skulle rånas på väg hem bara är en nostalgisk idyll som aldrig existerade”, skriver Sanandaji och listar sedan ett tiotal grova brott och kriminella händelser som rapporterats det senaste dygnet – bland annat en mördad 16-årig pojke i Eskilstuna och en elev som stängts av från en högstadieskola efter en grov misshandel.

Sanandaji frågar sig retoriskt om det trygga Sverige är borta för alltid.

Han ger sig själv svaret:

”Jag tror att skadan fortfarande går att reparera, på långt sikt. Det kräver dock en grundlig uppgörelse med 68-vänsterns politiskt korrekta värdegrundsreligion. En grundorsak till misslyckandet är att Sveriges kriminalpolitik idag utgår från ideologiska doktriner som är lika ovetenskapliga som marxisters (doktriner) om ekonomin, och delvis just postmarxistiska idéer.”

Sanandaji avslutar med en uppmaning till sina läsare:

”Ett första steg för att återställa Sverige är att inte acceptera lögnen att det alltid har varit så här, och vägra vänja oss. Detta är onormalt och oacceptabelt, oavsett hur enformig deprimerande våldsrubrikerna blir.”

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag