”Såpbubbelmaskin” och tatueringar när polisen deltar på Malmö Pride

Foto: Facebook/Polisen
  • Torsdag 11 jul 2019 2019-07-11
E-post 597

MALMÖ Polisen i Malmö kommer delta på årets Prideparad i Malmö. I år har man laddat upp ordentligt – och kommer att dela ut t-shirts, pride-tatueringar och annat. För att få igång de närvarande ordentligt har polisen införskaffat en riktig ”stämningshöjare” – en såpbubbelmaskin. ”Kommer få oss på vårt bästa humör”, jublar Malmöpolisen på sin Facebooksida.

I år kommer polisens medverkan under Prideparaden i Malmö att bli något extra. Åtminstone om man får tro polisens egna ”uppsnack” i ett Facebookinlägg på Facebookkontot Polisen Malmö.

”Självklart kommer vi, under parollen ”Polisen – för alla”, att gå i paraden”, skriver Polisen Malmö.

Under Pride kommer man ha poliser och personal från sin Demokrati- och hatbrottsgrupp på plats.

”För att svara på frågor om hur vi arbetar mot hatbrott”, skriver Polisen Malmö och fortsätter:

”Ett hatbrott är ett brott mot de mänskliga rättigheterna och det är därför väldigt viktigt att polisen gör allt för att förebygga, identifiera och utreda dessa brott.”

Polisen meddelar att man kommer dela ut t-shirts innan paraden och ”pride-tatueringar”.

När sedan väl pridetåget kommer igång har polisen ordnat med en pickup  med högtalare med musik – och en såpbubbelmaskin.

”Som kommer få oss på vårt bästa humör!”, skriver Polisen Malmö som skickar med en hälsning:

”Alla är välkomna att gå med polisen i paraden och samtidigt stå upp för allas lika värde, hoppas vi ses!”

I kommentarsfältet är inte alla lika entusiastiska.

En person skriver: ”Polisen borde fokusera på sitt arbete med att bekämpa brottslighet och istället serva folket med ordning och trygghet!
För mig får de gärna demonstrera på sin fritid och utan uniform men inte på betald arbetstid!
Det vi ser nu undergräver förtroendet på lag o ordning enligt min åsikt!”

Polisen Malmö insinuerar i sitt svar att flera av de poliser som kommer medverka inte gör det som poliser: ”Vem säger att det sker på betald arbetstid? Sen är det också så att polisen har arbetsuppgifter kopplat till Malmö Pride som handlar om ordning och säkerhet och det är bland annat uniformerad polis som arbetar.”

En annan kommenterar och jämför med uppbackningen till den krympande judiska minoriteten i Malmö: ”Tänk om judarna i Malmö fått samma stöd. Blir ledsen om hur de behandlas av vårt samhälle.”

En som kommenterar vill veta vad det kostar skattebetalarna. ”Kan ni berätta hur mycket detta kostar skattebetalarna? Lägg resurserna på att klara upp brott istället för detta PR-jippo.”

Polisen Malmö svarar att poliser som går i paraden gör det på sin fritid. Det är oklart om de kommer att få bära uniform.

”Polisen har fler uppdrag än att klara upp brott. ett annat uppdrag handlar om ordning och säkerhet vid den här typen av arrangemang. Poliser som deltar i paraden gör det på sin fritid men poliser som har arbetsuppgifter kopplat till ordning och säkerhet gör det såklart på arbetstid”, skriver Polisen Malmö.

Pride Malmö har inför årets event fått bidrag från Malmö kommun.

Läs hela inlägget här:

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag