Säpo håller inne med namn och bild på misstänkte terroristen

Säpo höll en presskonferens under onsdagen med anledning av terrorhotet. Foto: Stefan Reinerdahl
  • Onsdag 18 nov 2015 2015-11-18
E-post 317

SVERIGE På onsdagskvällen berättade polisen på sin hemsida att en person är anhållen i sin frånvaro misstänkt för terrorbrott. Arbetet leds av säkerhetspolisen, men Säpo vill inte lämna någon information om vem mannen är. – Vi går inte in på vårt operativa arbete, förundersökningssekretess råder, säger Fredrik Milder, pressekreterare hos Säpo.

Under onsdagskvällen stod det klart att polisen söker en person misstänkt för terrorbrott, något som polisen själva berättar om på sin hemsida. Det är säkerhetspolisen som leder arbetet med en förundersökning och den misstänkte personen är anhållen i sin frånvaro.

Men någon offentlig efterlysning har inte ägt rum och i sociala medier ställs frågan varför polisen inte kommunicerar vem den misstänkte personen är. Expressens Niklas Svensson är en av de som undrar på Twitter.

Säpo lägger locket på

SVT Nyheter berättar att det finns uppgifter som säger att den eftersökte mannen är i 25-års åldern och är av irakiskt ursprung. SVT skriver även att en bild på den misstänkte ska gå ut till poliser i yttre tjänst under onsdagskvällen.

När Nyheter Idag ringer till Säpos presstjänst sent på onsdagskvällen svarar pressekreterare Fredrik Milder i telefonen. Han vill inte kommentera de uppgifter SVT publicerar utan hänvisar till förundersökningssekretess.

– Jag kan inte gå in på vilket informationsutbyte vi har med polisen.

Finns det någon chans att ni kommer kommunicera utåt vem den här personen är som eftersöks?

– Som sagt, vi går inte in på vårt operativa arbete. Förundersökningssekretess råder dessutom så jag är förhindrad att prata om någonting som har med den här förundersökningen att göra, vilket inkluderar sådana detaljer. Vi har inget mer att kommunicera förutom det som finns på vår webbsida. Utöver det kan jag inte lämna någon ytterligare information.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag