SD äger flest politiska frågor: ”Den mest skrämmande opinionsmätningen jag har läst i hela mitt liv”

Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 4 jan 2017 2017-01-04
E-post 1284

STOCKHOLM Aftonbladets Lena Mellin är djupt oroad över att Sverigedemokraterna är det parti som har högst förtroende i flest politiska frågor, enligt en mätning från Aftonbladet. ”Det här är den mest skrämmande opinionsmätning jag har läst i hela mitt liv”, kommenterar hon mätningen.

Det ser ut som att Sverigedemokraterna kan överraska rejält i nästa val. Enligt en mätning från Aftonbladet/Inizio är SD det parti med högst förtroende i flest politiska frågor. Förutom att SD sedan tidigare äger frågan om flykting- och invandringsfrågor, har partiet tagit över frågan om försvaret från Moderaterna samt frågan om äldreomsorgen från Socialdemokraterna.

Det betyder att Sverigedemokraterna är det parti som anses ha bäst politik i flest frågor.

Aftonbladets Lena Mellin kommenterar mätningen och konstaterar att det är ”den mest skrämmande opinionsmätningen” hon har läst i hela sitt liv. Och det saknas inte dramatiska beskrivningar från Lena Mellin när hon förutspår hur valet 2018 kan sluta.

”Det är enormt uppseendeväckande. Partistrategerna bör genast tänka ut en grundläggande krisplan om de vill undvika att nästa val blir ett blodbad. Det kan dock redan nu vara för sent. Sverigedemokraternas fäste i den svenska opinionen är långt mer omfattande än väljarbarometrarna, som mäter stödet för partierna, ger intryck av”, skriver hon.

Kommer SD bli största parti?
6710 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag