SD anmäler sin tunnelbanekampanj till tävlingen 100-wattaren

Bild: Youtube
  • Torsdag 24 sep 2015 2015-09-24
E-post 158

STOCKHOLM Nu har Sverigedemokraterna anmält sin mycket omtalade tunnelbanekampanj om tiggeri till den prestigefyllda tävlingen 100-wattaren. – Om en kampanj bevisligt har fått så pass stor effekt är den så klart intressant för tävlingen, säger Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein till branschtidningen Resumé.

SD:s omtalade reklamkampanj mot tiggeriet på Östermalms tunnelbanestation har anmälts till tävlingen 100-wattaren. Detta meddelar idag tidningen Resumé. 100-wattaren är en reklamtävling som korar den mest effektiva reklamkampanjen.

SD:s reklamkampanj nådde enligt en Sifo-mätning 92 procent av svenska folket. Kampanjen genererade enligt partiets egna beräkningar 1 142 redaktionella artiklar och 3 619 inlägg på sociala medier. Affischerna hann endast sitta uppe en dag innan innerstadsvänstern under våldsamma demonstrationer rev ner dem igen. En aktion som i hög grad bidrog till det enorma medieintresset.

– Om en kampanj bevisligt har fått så pass stor effekt är den så klart intressant för tävlingen, säger Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein till branschtidningen Resumé.

Kampanjvärdet har, enbart på genomslaget beräknats till 52 miljoner kronor. Då budgeten enbart bestod av 356 000 kronor för hela kampanjen blev den mycket kostnadseffektiv. SD utsågs nyligen till Sveriges största parti i två oberoende undersökningar. Något som partiet själva anser att T-banekampanjen i hög grad bidragit till.

Nedan kan ni ta del av SD:s egen casefilm till tävlingen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag