SD anordnar festival för invandrare

Tack vare sverigedemokraterna kan lilla Mönsterås snart få en internationell matfestival. Foto: Wikipedia
  • Torsdag 19 mar 2015 2015-03-19
E-post 247

MÖNSTERÅS För att underlätta integrationen i den lilla kommunen Mönsterås i Kalmar län har de lokala sverigedemokraterna tänkt utanför boxen. I en motion till fullmäktige föreslår man att kommunen sätter upp en internationell matfestival.

För att underlätta integrationen och skapa gemenskap har Sverigedemokraterna i Mönsterås föreslagit en matfestival med internationell smak. Tanken är att alla ska träffas och få smaka på mat från alla världens hörn.

– Vi tror att det finns många som är kunniga och intresserade av att saluföra mat från sitt hemland. Det kommer även att ge ett positivt intryck av Mönsterås som en inkluderande och familjär kommun, menar partiets fullmäktigeledamöter Mikael Karlsson, Daniel Axelsson och Roger Sunesson i en motion till fullmäktige.

Vill öka ansvaret på flyktingmottagandet

– Som ni säkert vet vill vi i SD minska invandringen för att på ett ansvarsfullt sätt kunna ta emot de som söker sin tillflykt i Sverige, uppger de vidare.

Sverigedemokraterna i den småländska orten vill gärna kombinera matfestivalen med redan rådande välbesökta Blues samt Rootsfestivalen. Detta i ett ”försök att underlätta integrationen och gemenskapen av de till Mönsterås komna invandrarna”.

– Ett annat alternativ vore att arrangera en internationell matdag på torget där alla är inbjudna att delta, fortsätter Sverigedemokraterna.

Nästa steg i processen blir att tillsätta en projektledare för att starta upp och samordna evenemanget.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag