SD: De som inte jobbar tjänar mest på regeringens budget – ”Det behöver inte vara fel”

Foto: Studio SD/Youtube
Foto: Studio SD/Youtube
  • Onsdag 20 sep 2017 2017-09-20
E-post 183

SVERIGE De som inte jobbar är vinnare medan de som jobbar förlorare på regeringens budget. Det hävdar Sverigedemokraternas ekonomiskpolitiske talesman Oscar Sjöstedt. – Det behöver inte vara fel, säger han.

Företrädare för Sverigedemokraterna har under onsdagen kommenterat och kritiserat regeringens budget.

Partiets chefsideolog Mattias Karlsson skriver på Facebook att 93 miljarder kronor satsas på migration och etablering av nyanlända invandrare. ”Ett fullkomligt vansinnigt användande av skattebetalarnas pengar”, anser han.

Partiledaren Jimmie Åkesson väljer att istället fokusera på vård och omsorg i partiets Youtubesatsning ”Studio SD”.

– Vi har 120 000 just nu som väntar på operation inom vården. Det är klart att det krävs oerhört mycket mer resurser än det regeringen satsar, det är alldeles för lite alldeles för sent, säger han.

I maj i år deklarerade SD-ledaren att hans parti ska bli det nya ”riktiga vårdpartiet”.

Även SD:s ekonomiskpolitiske talesman Oscar Sjöstedt kommenterar budgeten i ”Studio SD”. Enligt honom är det arbetande skattebetalare som förlorar på regeringens politik medan arbetslösa som inte betalar skatt tjänar på den.

– Det behöver inte vara fel. Det är inte det jag påstår, att det skulle vara fel att stärka situationen hos dem som inte jobbar, det behöver det inte vara. Mycket av det kommer vi ställa oss bakom också för det är grupper som hamnat på efterkälken, säger han.

Samtidigt talar han om att göra en ”avvägning” och se om det går att få ut fler människor i arbete. Sjöstedt menar att regeringens politik snarare förvärrar arbetslösheten än avhjälper den.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag