SD i Malmö släpper fram alliansstyre – utan några motkrav

Foto: Jorchr/Wikipedia
  • Måndag 1 okt 2018 2018-10-01
E-post 16

MALMÖ Sverigedemokraterna uppger att de kan tänka sig att stötta ett alliansstyre i Malmö, trots att inga löften om inflytande har gjorts. Direkt efter utspelet från SD lämnade L och C förhandlingarna med S.

I Malmö stad kan Socialdemokraterna komma att avsättas från makten då SD nu gått ut med att man är redo att släppa fram ett alliansstyre. Beskedet kommer efter att L och C hotat med att samarbeta med S, uppger Expressen.

Under helgen har förhandlingar pågått om vem som ska styra i Malmö efter valet. Både Liberalerna och Centerpartiet har förhandlat med Socialdemokraterna om ett fortsatt S-styrt Malmö. Efter att Sverigedemokraterna gått ut med att de kan släppa fram ett alliansstyre villkorslöst uppger nu L och C att de lämnar förhandlingarna med S.

– När Centerpartiet nu säger helt nej att rösta för ett mittenstyre med socialdemokratisk kommunstyrelseordförande skulle ett sådant styre därför bli helt beroende av Vänsterpartiet. Det är oförenligt med vår liberala politik och därför är det något vi aldrig kan acceptera, skriver Liberalernas Roko Kursar i ett pressmeddelande enligt Sydsvenskan.

– Vi har lovat våra väljare ett maktskifte. Vi ser att det finns större likheter i alliansens valmanifest och budget kontra vårt eget. Med ett alliansstyre ser vi en större möjlighet att få igenom våra förslag kring hur Malmö ska utvecklas, säger Magnus Olsson, sverigedemokratiskt kommunalråd i Malmö till Sydsvenskan.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag