SD: Inga journalister på landsdagarna reagerade på skandaluttalandet om muslimer

Henrik Vinge. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 27 Nov 2017 2017-11-27
E-post 300

NORRKÖPING När Martin Strid stod i talarstolen på Sverigedemokraternas landsdagar och förklarade att muslimer inte är hundra procent människor syntes inga reaktioner till från de närvarande partikamraterna i lokalen, något som medier rapporterat. Men ej heller journalister som närvarade på landsdagarna tycks ha reagerat. Det menar SD-presschefen Henrik Vinge.

Det var inte förrän sajten Inte rasist men uppmärksammade vad Martin Strid verkligen sade i talarstolen som reaktionerna kom. Sent på lördagskvällen rapporterade medier som Dagens Nyheter att Strid förklarat på Sverigedemokraternas landsdagar att muslimer inte är hundra procent människor.

Flera medier har riktat kritik mot Sverigedemokraterna eftersom det, i vart fall i SVT:s sändning från landsdagarna, ser ut som att ingen åhörare reagerade. Den kritiken har partiets presschef Henrik Vinge funderat på och han menar att det förefaller som att ej heller de närvarande journalisterna reagerade.

– Jag vet att de hade livesändning i sitt pressrum och det var många journalister på landsdagarna. Men det var inte en enda journalist som reagerade eller ställde några frågor förrän Inte rasist men hade uppmärksammat det långt senare på kvällen, säger Vinge till Nyheter Idag.

– Det tyder på att de inte heller reagerade trots att de troligen måste ha hört vad som sades.

Han tror att det egentligen inte är så konstigt. Många som sitter i salen sysslar med andra saker samtidigt som folk går upp i talarstolen och håller sina anföranden.

– Jag tror många jobbar med annat och inte lyssnar på allt som sägs hela tiden.

Efter uttalandet och kritikstormen mot Sverigedemokraterna har Martin Strid, från SD-distriktet i Dalarna, avsagt sig sitt medlemsskap i Sverigedemokraterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag