SD: Invandring skapade barbariet

Reinfeldt och Marttinen. Foto: Alliansen (CC BY 2.0) / Riksdagen
  • Fredag 3 sep 2021 2021-09-03
E-post

Det ursvenska har aldrig varit barbariet som tidigare statsminister Fredrik Reinfeldt påstod. Däremot var hans Alliansregeringar med och lade grunden för det barbari till gängkrig som vi kan läsa om i tidningarna nästan varje dag, skriver Adam Marttinen (SD).

Sverige har under decennier varit det land i Europa som haft kraftigast invandring sett till vårt invånarantal. För Sverigedemokraterna har det alltid varit en självklarhet att en extremt liberal invandringspolitik skapar extrema utfall inom andra samhällsområden.

Det som utlovades som en investering, vinst och blomstrande mångkultur har istället resulterat i det som Sverigedemokraterna varnade för. Mer arbetslöshet, segregation och en blomstrande gängkultur.

Hittills i år har vi 192 skjutningar och 26 dödade i gängkonflikter. När vi summerar året med barn som beskjuts och dödas, en polis som blivit ihjälskjuten, bomber som exploderar i bostadsområden, skott som viner i gallerior mitt på ljusa dagen då kan vi konstatera att mardrömmen till samhällsutveckling passerat alla tänkbara gränser.

Utöver alla dramatiska händelser som ger en bild av en utveckling Sverigedemokraterna varnat för så ger den senaste Brå-rapporten om invandring och kriminalitet Sverigedemokraterna rätt. Den eskalerande grova brottsligheten är tydligt kopplad till effekter av svensk invandringspolitik sedan decennier tillbaka.

När tidigare regeringar pratat om en mer liberal invandringspolitik som en framtida samhällsvinst så är det Sverigedemokraterna ensamt som hävdat att en liberal invandringspolitik kommer skapa segregation, utanförskap och kriminalitet.

För att vända utvecklingen krävs i huvudsak en total omvärdering av svensk politik på två områden. Invandring och kriminalpolitik.

Det vill säga att Sverige aldrig mer kan acceptera någon form av invandring som riskerar att leda till kriminalitet och att Sverige måste beredas för att låsa in tusentals fler individer under betydligt längre tid än vad något vanligt förekommande straff erbjuder gängkriminella idag.

Sverigedemokraterna var tidigt ute med att föreslå en kursändring i kriminalpolitiken.

Förslag som vi presenterat för tio år sedan är idag anammat av flera partier och regeringen har under galgen tvingats utreda en del förslag och försökt genomföra minsta möjliga förändring i frågor som en riksdagsmajoritet röstat fram.

Men alldeles oavsett om samtliga SD:s kriminalpolitiska förslag genomförs fullt ut så kräver en varaktig förändring att man samtidigt står bakom den mest restriktiva invandringspolitiken för att samhället ska kunna läka ihop.

Sverigedemokraterna kommer fortsatt arbeta för att kriminalisera deltagande i gängkriminalitet, skärpa samtliga straff avsevärt för brott i gängmiljöer, tillåta anonyma vittnen i domstol, införa ett kronvittnessystem, mer offensiv användning av hemliga tvångsmedel, obligatoriska utvisningar vid brott och allt annat som vi stått redo att genomföra under tio års tid.

Men ytterst är det den som också begriper vad som orsakat detta barbari till gängkrig som har nyckeln till en varaktig förändring. Det är dags för invandringspolitiken att ta en större plats i den kriminalpolitiska debatten.

Adam Marttinen (SD)
Ledamot i justitieutskottet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag