SD-källa: Inte bara ”timeout” har diskuterats om Ekeroth

Kent Ekeroth (SD). Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 24 Nov 2016 2016-11-24
E-post 295

STOCKHOLM Sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth sitter riktigt löst i partiet efter att han varit delaktig i ett krogbråk natten mot onsdagen. Officiellt uppmanar partiledare Jimmie Åkesson att Ekeroth ska ta en ”timeout” från sitt uppdrag i justitieutskottet. Men nu kan Nyheter Idag avslöja att partiledningen är beredda att gå längre.

Den politiska karriären för Kent Ekeroth (SD) kan vara på väg att få ett slut efter ett krogbråk natten mot onsdagen. Under onsdagseftermiddagen uppmanades Ekeroth att ta en ”timout” av Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson. Nu kan Nyheter Idag avslöja att partiledningen är beredda att be Ekeroth lämna riksdagen.

– Det har kommit på tal hårdare uppmaningar än timeouten, säger en centralt placerad SD-källa till Nyheter Idag.

”Ett beslut kan komma under morgondagen”

Källan förklarar att det inte väntas komma något mer utspel från partiet under onsdagen om Ekeroths politiska framtid. Däremot under morgondagen kan det bli aktuellt med ett nytt beslut från partiledningens sida.

– Det är bättre att sova på saken och tänka igenom det dagen efter innan man lämnar ytterligare besked.

Eftersom Ekeroth är invald som riksdagsledamot kan inte partiet officiellt ge honom sparken från sitt uppdrag som ledamot. Däremot kan han uppmanas att avgå som riksdagsledamot. Om han inte följer uppmaningen kan han bli politisk vilde i riksdagen.

– Vi kommer titta vidare på det här under morgondagen, poängterar källan.

Video visar bråket

I videobilder, som Expressen publicerar, syns delar av bråket där Kent Ekeroth utdelar någon form av slag mot en person som väntar i kön in till nattklubben Solidaritet. Uppgifterna går isär om vad som hände. Enligt Ekeroth ska han agerat i självförsvar när han delade ut en ”lättare örfil”.

Tidningen Aftonbladet har talat med en ung man i 20-årsåldern som ska ha blivit slagen av Ekeroth. Enligt honom föregicks bråket av att Kent blivit avvisad från att komma in på nattklubben. Sedan ska 20-åringen fällt någon kommentar om järnrör till Ekeroth, varpå Ekeroth i vredesmod utdelar ett slag mot 20-åringen.

Nedan kan du se de videobilder som Expressen publicerar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag