SD: ”Kan ses som en start för ett framtida rymdförsvar”

Foto: Twitter
  • Torsdag 6 sep 2018 2018-09-06
E-post 426

STOCKHOLM Går Sverigedemokraterna till val på att bygga ett framtida rymdimperium? Valaffischer som satts upp runt Stureplan antyder att det är vad som väntar om SD får igenom sin politik. Men partiets kommunikationschef Joakim Wallerstein förnekar att partiet står bakom budskapet. – Ifall vi hade haft en betydligt större rymdbudget hade vi kunnat gjort något liknande, säger han till Nyheter Idag.

”Dags för en rymdflotta” står att läsa på en valaffisch tillsammans med bilder på rymdskepp ur Star Wars. På en annan affisch syns också rymdmaskiner hämtade ur Star Wars och budskapet ”Vi kommer bygga dem”. Som avsändare står Sverigedemokraterna och i stort ser affischernas grafik ut som övrig politisk kommunikation från partiet.

Men när Nyheter Idag kontaktar Sverigedemokraternas kommunikationschef Joakim Wallerstein vill han inte kännas vid affischerna alls.

– Vi står inte bakom affischerna på Stureplan.

Är det era politiska motståndare som har gjort affischerna?

– Det tror jag inte. De är ju fint gjorda. Partiet har visserligen budgeterat för mikrosatelliter, vilket ju kan ses som en start för ett framtida rymdförsvar, däremot förstår varenda förnuftig människa att det behövs en betydligt större budget för en Imperial class star destroyer. Så nej, vi har inte gjort dessa.

Är du helt säker på att det inte är SD som ligger bakom detta?

– Ifall vi hade haft en betydligt större rymdbudget hade vi kunnat gjort något liknande. Men nu är ju inte det fallet, därför kan vi inte stå bakom detta. Jag misstänker att det är ett pojkstreck.

Du har ju själv en Darth Vader-docka på kontoret?

– Ja, det har jag. Det stämmer.

Och du ser inget samband med affischerna på Stureplan?

– Jag tror inte Darth Vader gör valaffischer, säger Wallerstein till Nyheter Idag.

Nyheter Idag söker Rymdimperiets ledare Anakin Skywalker, även känd som Darth Vader, för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag