SD-kritisk kommunikatör lämnar jobb på Trelleborgs kommun – får 18 månadslöner

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 13 aug 2019 2019-08-13
E-post 260

TRELLEBORG Kommunikatören Johan Adolfsson skrev att den som röstar på Sverigedemokraterna sannolikt är dum i huvudet. Nu lämnar han sitt nya jobb på Trelleborgs kommun innan han ens börjat.

Gefle Dagblad rapporterar, med hänvisning till Trelleborgs Allehanda, att Johan Adolfsson tidigare jobbade som kommunikationschef för Gävle kommun. Den 2 september skulle han börja på sitt nya jobb som kommunikatör på Trelleborgs kommun – något som nu inte blir av.

Adolfsson och Trelleborgs kommun har skrivit ett avtal som innebär att kommunikatören blir arbetsbefriad med full lön i upp till 18 månader om han inte lyckas få något nytt jobb.

Kommunen ska även stå för de kostnader som Adolfsson haft för att flytta till Trelleborg. Gefle Dagblad rapporterar att avtalet är värt sammanlagt 1,9 miljoner kronor.

Skälet till att Johan Adolfsson får lämna jobbet är att han uttalade sig nedsättande om sverigedemokrater inför förra årets val. ”För mig är det enkelt. Röstar du på SD är du nog dum i huvudet”, skrev Adolfsson vilket sajten Samhällsnytt uppmärksammade.

”Bra för demokratin – men dyrt för Trelleborgs skattebetalare”, kommenterar SD nyheten på Facebook.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson eller Chang Frick

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag