SD-kvinnor lanserar reklamfilm som kan förbjudas

Bild ur SD-kvinnors reklamfilm i EU-valet.
  • Tisdag 20 maj 2014 2014-05-20
E-post 0

EUROPAVALET Med lättklädda tjejer och utmanande bilder ska SD-kvinnor locka väljare i det stundande Europaparlamentsvalet. Samtidigt vill Socialdemokraterna förbjuda könsstereotyp reklam, rapporterar Aftonbladet.

Nyheter Idag kan nu avslöja att Sverigedemokraternas kvinnoförbund, SD-kvinnor, tänker ge sig in i slutspurten inför EU-valet. I en reklamfilm används lättklädda tjejer och utmanande bilder.

– Jag ser inga problem med att tjejer och killar är avklädda på stranden. Vad skulle vara fel med det?, resonerar Paula Bieler när Nyheter Idag ringer upp.

Du tror inte filmen kan uppröra människor då?

– Det är alltid någon som vill bli upprörd när vi gör något. Vi bjuder på det.

Tycker du att filmen är sexistisk?

– Jag tycker att filmen drar till sig blickar och det är bra. Jag tror majoriteten av människor tycker filmen är rolig och lite annorlunda, avslutar Paula Bieler.

Socialdemokraterna vill förbjuda – ”ett folkhälsoproblem”

Idag rapporterar Aftonbladet att Socialdemokraterna vill förbjuda såkallad ”könsstereotyp” reklam om de vinner valet i höst. Det skulle kunna betyda att SD-kvinnors reklamfilm i framtiden kan bli förbjuden att titta på.

– Det här är ett folkhälsoproblem som vi politiker måste ta ansvar för. En S-ledd regering kommer att plocka upp den utredning om att förbjuda sexistisk och könsstereotyp reklam som Alliansregeringen slängde i papperskorgen när den tillträdde. Detta i syfte att lagstifta. Det är ett vallöfte från oss, säger Veronica Palm till Aftonbladet.

Frågorna ligger Veronica Palm varmt om hjärtat. För några år sedan anmälde Palm en leksakskatalog för att innehållet var könsstereotypt.

Undertecknad som skriver artikeln, och Nyheter Idags ansvarige utgivare Jakob Bergman, driver även ett produktionsbolag, ”Smalben Produktion”. Det är Smalben Produktion som producerat filmen. Idé och koncept kommer från partiet. Samtliga skådespelare är rekryterade internt inom Sverigedemokraterna.

SD-kvinnors reklamfilm kommer släppas inom kort meddelar Paula Bieler.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag