SD lägger locket på inför dejten med Moderaterna

Relationerna väntas bli varmare mellan SD och M. Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 30 jan 2017 2017-01-30
E-post 275

STOCKHOLM Journalisterna slutar inte ringa för Sverigedemokraternas presschef Henrik Vinge, men han är fast besluten att inte berätta något i förväg om det kommande mötet med Moderaterna. Ens inte om Expressens Niklas Svensson bönar och ber kommer han avslöja något. – Det handlar om förtroende, säger Vinge till Nyheter Idag.

När Nyheter Idag når Henrik Vinge, presschef hos Sverigedemokraterna, över telefon är han stressad. Sedan M-ledaren Anna Kinberg Batra annonserat att hon tänker värma upp relationerna med SD har det stått klart att ett möte mellan partierna kommer ske. All information om det här mötet är medialt högintressant, något som Vinge fått erfara den hårda vägen.

– Det har ringt konstant sedan det här mötet annonserades, säger han till Nyheter Idag.

Du har ingen avsikt att tala om något i förväg, vilka som kommer gå på mötet?

– Nej, vi försöker hålla den informationen för oss själva. Det handlar om förtroende.

Vinge förklarar att det, enligt honom, räcker med den information som lämnats. Möjligen kan det finnas nya uppgifter att kommunicera efter att mötet ägt rum, det är en senare fråga isåfall.

– Jag vill inte kommunicera något mer än det vi redan gått ut med och det är att det kommer ske i närtid och på tjänstemannanivå.

Har det funnits någon som helst diskussion mellan SD och M om formerna för mötet?

– Det finns inget nytt att säga i den här frågan, mer än att det kommer ske i närtid och att det kommer ske på tjänstemannanivå.

Och om Niklas Svensson ringer och bönar och ber så kommer inte han få någon information heller?

– Nej.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag