SD-ledamot från Uppvidinge riskerar uteslutning efter Facebookinlägg

Så här ser en AK47 ut. Foto: Wikipedia
  • Lördag 2 aug 2014 2014-08-02
E-post 0

VÄXJÖ En ledamot på SD-mandat i Barn & Utbildningsnämnden i Uppvidinge kommun väcker kraftiga reaktioner efter att ha postat ett inlägg på Facebook, enligt en skärmdump. -Köpte nyss en AK47:a, utifall att en svarting angriper mig när jag inte är förberedd, är en av meningarna i inlägget.

Det är växjömoderaten Oliver Rosengren som publicerade skärmdumpen från Facebook på twitter. På bilden syns ett Facebookinlägg från Tommy Granfelt, ledamot på Sverigedemokraternas mandat i Barn & Utbildningsnämnden i Uppvidinge Kommun.

-Köpte nyss en AK47:a, utifall att en svarting angriper mig när jag inte är förberedd. Detta kan hända med migrationsverkets skyddslingar i närheten, inleder Granfelt inlägget enligt skärmdumpen.

”Ett härligt midjebälte med dynamit”

Tommy Granfelts inlägg stannar inte vid automatkarbinen. Han har även hämtat inspiration från terrorister med bombbälten, enligt vad som står att läsa i skärmdumpen.

-Dessutom har jag i förrådet terroristernas bästa vapen, ett härligt midjebälte med Nitro Nobels underbara dynamit. Tar på mig detta varje kväll, som ett litet försvar emot regering, terrorister, islamister, FI-anhängare, moderater, vänsterpartister och liknande ohyra.

När Nyheter Idag granskar Tommy Granfelts facebooksida hittar vi inget sådant inlägg som stämmer överrens med skärmdumpen. Enligt en annan användare på twitter, som svarar Oliver Rosengren, har inlägget raderats.

-Skrev som bäst en post om det på Facebook när posten tydligen togs bort, skriver han.

Riskerar uteslutning

I samband med att Oliver Rosengren lade upp skärmdumpen på twitter lade han till Sverigedemokraternas officiella konto i sin tweet. På så vis kan Sverigedemokraternas kommunikationsavdelning bli varse om Rosengrens twitterinlägg. När Nyheter Idag når Martin Kinnunen, press- och kommunikationsansvarig hos Sverigedemokraterna, bekräftar han att de känner till skärmdumpen.

– Han ger uttryck för värderingar som inte hör hemma i vårt parti. Vi ska undersöka om han är medlem i partiet och isåfall kommer medlemsutskottet få i uppdrag att utreda detta, förklarar Kinnunen för Nyheter Idag.

Nyheter Idag har sökt Tommy Granfelt för en kommentar, utan resultat.

Nedan ser du Oliver Rosengrens ursprungliga tweet med den aktuella skärmdumpen

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag