SD nu störst även i TV4 Väljaropinion

Foto: Skärmdump från TV4 Play
  • Tisdag 21 jan 2020 2020-01-21
E-post 2485

SVERIGE För första gången i TV4 Väljaropinion är Sverigedemokraterna det största partiet. Partiet tar en knapp ledning över Socialdemokraterna som har tappat mest sedan valet.

TV4 Väljaropinion, som beskrivs som en sammanvägning av alla väljarbarometrar gjord av forskare på Göteborgs universitet, visar att SD är störst och skulle få nära var fjärde röst om det var val i dag.

På andra plats kommer S med 23,5 procent, och partiet har därmed tappat 4,8 procentenheter sedan valet 2018. Bättre har det gått för SD som har ökat med hela 6,5 procentenheter under samma period.

Med detta som valresultat skulle högeroppositionen KD, M och SD samla på sig en knapp majoritet, 177, av mandaten i riksdagen. Övriga partier, utom L som hamnar under riksdagsspärren, skulle tillsammans få 172 mandat.

– Det är uppenbart att väljarna gör tummen ned för den här regeringen och hela det här januarisamarbetet, säger TV4:s politiske kommentator Ulf Kristofferson.

Läs även: Ökade kostnader för socialbidrag till invandrade storfamiljer

Läs även: ”Sorgligt skådespel” – Kristerssons giftiga kritik mot Wolodarski

Bli prenumerant

Tycker du att det behövs ett alternativ till public service och de stora mediehusen?

Du kan göra skillnad.

Stöd Nyheter Idag genom att bli prenumerant för 69 kronor i månaden och då får du också allt PLUS-material.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag