SD och kapitalet i samma båt: Nu rasar vänstern över företagarvänlig politik

Nu rasar folk på Twitter över att lobbyisterna pratar med SD. Bilden är ett montage. Foto: riksdagen.se / Twitter
  • Måndag 14 sep 2015 2015-09-14
E-post 433

STOCKHOLM Efter att Dagens Industri kunde avslöja att flera lobbygrupper som företräder näringslivet har träffat ledande Sverigedemokrater i smyg för att lobba för respektive hjärtefråga rasar nu vänstern på kommando. ”Den utomparlamentariska högern väljer alltså att ta hjälp av och hjälpa extremhögern. Omysigt”, skriver Veronica Palm (S) på Twitter.

Efter att Dagens Industri kunde avslöja att lobbyorganisationer som Svensk Näringsliv och Företagarna haft kontakter med Sverigedemokraterna väckte nyheten stora reaktioner i sociala medier. Partiets ekonomisk-politiske talesperson Oscar Sjöstedt talar ut i en intervju hos Dagens Industri om sin egna politiska kompass i företagsfrågor – han lutar åt höger, om vi får tro vad han själv säger.

Nyheten får svensk vänster att gå i taket. Nu rasar flera tunga vänsterprofiler över att ett parti som de kallar för extremhöger nu också visar sig vara något till höger i vissa politiska frågor. Men tyvärr är inte Sverigedemokraterna så pass höger som man kunde önska, i många frågor placerar de sig olyckligt nog i mitten.

– Vi står i mitten i den ekonomiska politiken. Möjligtvis när man kollar på näringslivspolitiken och vissa skattefrågor för företag lutar vi lite till höger, erkänner Sjöstedt utan omsvep för Dagens Industri.

Sverigedemokraternas vänliga inställning till företagande och fler arbeten möter hård kritik i sociala medier. Inte helt oväntat rasar nu Socialdemokraternas riksdagsledamot Veronica Palm och beskyller organisationer som Svenskt Näringsliv och Företagarna för att vara ”utomparlamentarisk höger”.

Nyheter Idag har samlat några av reaktionerna från Twitter nedan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag