SD om andra partiernas vägran att prata: ”Inte värdigt vårt land”

Foto: Pressbild/Wikimedia
  • Lördag 8 Dec 2018 2018-12-08
E-post 487

STOCKHOLM I senaste Sentiomätningen ökar SD kraftigt medan C straffas av väljarna. SD:s informationschef Henrik Gustafsson tror att en förklaring är att väljarna har bestämt sig för att straffa partier som obstruerar.

Läs hela Sentiomätningen här: C rasar och SD rusar i Sentios decembermätning

SD ökar i Sentio.

– Det är alltid glädjande när opinionstrenden är av positiv karaktär, även om man får vara försiktig med att dra några djupgående slutsatser av enskilda mätningar. Jag konstaterar att det sedan valet i september har sett ytterst positivt ut för oss, säger Henrik Gustafsson.

Centerpartiets nedgång tror han finns att spåra i riksdagen och mer specifikt i cirkusen kring regeringsbildandet.

– Sandlådebeteende är inte ett begrepp som jag gillar att använda egentligen. Men tyvärr är det vad som pågått i riksdagen under ganska lång tid nu. Något jag också är övertygad om att väljarna ser, säger Henrik Gustafsson.

SD har under året valt att föra fram idén om ett framtida konservativt block med KD, M och SD. Men SD är beredda att förhandla med alla partier om de frågor det finns majoritet kring säger Henrik Gustafsson.

– Vi vet att en majoritet av väljarna tycker att man ska samarbeta i de frågor det finns majoriteter kring – för att förbättra samhället i stort. Denna hållning är vi som parti helt ensamma om, vilket vi inte minst ser ett resultat av vad gäller regeringsförhandlingarna, där bollen just nu ligger hos Stefan Löfven, trots att en majoritet av svenska folket inte röstat för en socialistisk regering.

Henrik Gustafsson konstaterar luttrat att en stor del av regeringsbildandet har handlat om de andra partiernas förhållningssätt till SD och huruvida SD ges inflytande eller inte.

– Det är tämligen tröttsamt med alla spelteorier, avståndstaganden och den polarisering som finns, säger han.

– Våldtäkter, dödsskjutningar, människor som dör på grund av för långa vårdköer, försämrade skolresultat, fattigpensionärer, hemlösa och mycket annat, är reella och oerhört viktiga områden som behöver förändras och förbättras, och det helst igår. Men det beteende övriga riksdagspartier uppvisar, där vi verkar vara i fokus, är smått pinsamt och inte värdigt vårt land. Sverige behöver mindre käbbel och fler politiska åtgärder.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag