SD om fräcka kuppen i Halmstad

Foto: SD Halmstad
  • Tisdag 16 okt 2018 2018-10-16
E-post 1560

HALMSTAD För att tvinga Alliansen till förhandlingsbordet har SD röstat fram den lokala S-kandidaten till kommunstyrelsen ordförande. Nyheter Idag har talar med Fabio Ishaq (SD) som är redo att göra allt för att få fram sin politik.

Fabio Ishaq, ordförande för Sverigedemokraterna i Halmstad, röstade fram den socialdemokratiska kandidaten till kommunstyrelsen ordförande. Eftersom alliansen vägrar föra samtal med SD vill Ishaq tvinga fram dem till förhandlingsbordet, det uppger SVT Nyheter.

Nyheter Idag har talat med Fabio Ishaq (SD) om varför de valde att släppa fram den socialdemokratiska kandidaten. Han berättar att detta är ett sätt för partierna att förstå att de måste prata med SD för att få stöd för sin politik.

– Det är enkelt. Det finns 71 mandat i kommunfullmäktige, Alliansen har 31, de rödgröna 30 och vi har 10. Alliansen kan inte komma överens precis som i riksdagen och försöker gå in i ett minoritetsstyre. Vi har knackat på alla dörrar och försökt få Alliansen att förstå vår roll i politiken och diskutera med oss. De vill dock inte lyssna eller diskutera utan de smutskastar oss genom att kalla oss för rasister, nazister och liknande.

– Vi har stått ute i kylan och om Alliansen inte vill släppa in oss kommer vi dra ut dem i kylan också.

Bli PLUS-medlem och läs hela intervjun med Fabio Ishaq där han:

– berättar hur de andra partierna reagerade

– ger sin syn på politiken

– förklara varför 7–klövern kan gå ihop som ett enda parti

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?
https://bambuser.com/v/7258903#t=1419s

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag