SD överger mål om bred migrationsöverenskommelse

Foto: Nyheter Idag
  • Måndag 6 jul 2020 2020-07-06
E-post 5541

SVERIGE Sverigedemokraterna överger målsättningen om en bred överenskommelse i migrationskommittén. Det meddelade partiet på en pressträff på måndagen. SD kommer i stället att ta fram ett eget förslag för migrationspolitiken.

SD vill ha ett stopp för asylinvandringen ”för överskådlig tid” och menar att de andra partiernas förslag snarare skulle ”permanenta en fortsatt frikostig och omfattande migration”. Därför överger man nu målsättningen om en bred uppgörelse inom den parlamentariska migrationskommittén och ska i stället ta fram ett eget alternativt förslag.

– Mycket av det som har diskuterats inom ramen för den här kommittén, och kanske i synnerhet när vi tittar på ursprungsdirektiven, är ju sådant som vi borde ha diskuterat för 15 år sedan. Då hade det varit relevant, i dag är det inte det längre. I dag är situationen så mycket mer allvarlig att vi behöver gå mycket längre, sade partiledaren Jimmie Åkesson på pressträffen.

SD vill exempelvis helt avskaffa permanenta uppehållstillstånd, och längden på uppehållstillstånden ska anpassas till EU:s mest restriktiva nivå. Man vill att enbart den som har fått uppehållstillstånd som flykting ska ha rätt till anhöriginvandring, och att försörjningskrav då tillkommer. Alternativt skyddsbehövande ska därmed inte ha rätt till anhöriginvandring.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag