SD pekar ut S och M samt media som fiender – Nya valfilmen väcker känslor

  • Fredag 24 Nov 2017 2017-11-24
E-post 2535

SVERIGE ”Det är ni socialdemokrater, ni Moderater och ni i svensk media som fortsätter skapa problem för vårt land”, säger Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson i en dramatisk valfilm som publicerades på fredagen. Och reaktionerna lät inte vänta på sig. ”SD sätter ribban med sin nya reklamfilm. Tuff retorik!”, skriver en användare på Twitter.

Just nu pågår Sverigedemokraternas landsdagar i Norrköping. Det är mindre än ett år till valet och den senaste månaden har flera opinionsinstitut berättat att väljarstödet för partiet är på tillbakagång. Kanske försöker SD vända just den trenden med en valfilm som publicerades under fredagen.

Filmen visar dramatiska och mörka bilder av Sverige där bilar brinner och poliser attackeras, allt ackompanjerat med dramatisk musik.

– Det är ni socialdemokrater, ni Moderater och ni i svensk media som fortsätter skapa problem för vårt land, säger partiledaren Jimmie Åkesson i videon.

Reaktionerna i sociala medier har hittills varit överlag positiva. ”SD sätter ribban med sin nya reklamfilm. Tuff retorik!”, skriver en Twitter-användare.

Det är inte första gången Sverigedemokraterna marknadsför sig med filmer som väcker starka känslor. Inför valet 2010 lät partiet producera en valfilm där en pensionär ställdes mot en person iklädd heltäckande slöja. Filmen väckte stark kritik som bland annat mynnade ut att TV4 istället visade en censurerad version av filmen.

FAKTA: SD:s valfilm

Några av videobilderna som syns i Sverigedemokraternas valfilm kommer ursprungligen från Nyheter Idag. Dessa videobilder har Sverigedemokraterna köpt rättigheterna till.

Vill du också köpa stillbilder eller videobilder? Du är alltid välkommen att kontakta [email protected]

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag