SD-politiker fick brev med pistolkula: ”Jävligt obehagligt”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Torsdag 25 mar 2021 2021-03-25
E-post 416

LJUNGBY En SD-politiker i Ljungby möttes av ett hotbrev och en pistolkula när han kom hem på onsdagen. Smålänningen, som var först att rapportera om saken, skriver att polisen har tagit upp en anmälan om olaga hot.

SD-politikern i fråga, som har förtroendeuppdrag i kommunen, vill inte uttala sig i nuläget. SD:s gruppledare i Ljungby, Jan Lorentzon, kan dock berätta vad han har fått veta om händelsen.

– Det låg ett brev på trappan när han kom hem efter jobbet, och då står det en niomillimeterskula på brevet, säger Lorentzon till Nyheter Idag.

Polisen ska ha varit snabbt på plats och tagit bevismaterialet i beslag. Lorentzon säger att innehållet i brevet var relaterat till mannens politiska engagemang.

– Det var någonting om att ”SD är rasister”.

Var det någon typ av dödshot i det här brevet?

– Det vet jag inte, men när det står en niomillimeterskula på brevet kan man väl tolka det så, bara av den anledningen, säger Lorentzon som inte har någon aning om vem som ligger bakom det hela.

Han berättar att det är första gången något liknande skett i Ljungby.

– Man blir ju så förbannad, uppriktigt sagt. Det är jävligt obehagligt för det är ju ett angrepp på demokratin vi har här i Sverige, som vi har värnat i rätt många år. Men det är vissa som då ska ta sig friheter och störa den för att få sin agenda igenom.

Smålänningen har fått bekräftat att polisen har tagit upp en anmälan med rubriceringen olaga hot. Nyheter Idag har sökt polisen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag