SD-politikern Sara-Lena Bjälkö beskjuten när hon åkte buss

Sara-Lena Bjälkö (SD). Foto: Riksdagen
  • Tisdag 28 aug 2018 2018-08-28
E-post 773

SKARABORG Under natten till söndagen blev en sverigedemokratisk riksdagsledamot beskjuten när hon färdades i en buss med två andra personer. Nu uppger Sara-Lena Bjälkö att det var hon som utsattes för skottlossningen.

På måndagskvällen bekräftade polisen att en riksdagsledamot för SD färdats i en buss under natten mot söndag när någon i en förbipasserande bil avlossade ett vapen. Inledningsvis tror man dock inte att händelsen har med riksdagsledamotens kandidatur att göra, skriver polisen på sin sajt.

Nu berättar Sara-Lena Bjälkö för GT att hon var den SD-politiker som attackerades. Hon färdades i bussen tillsammans med två privatpersoner när de blev omkörda av en bil.

– De sköt mot oss. Det var ett vapen. Men jag vill inte gå in på mer detaljer om just det, säger hon till GT.

Resan gjordes i ett privat ärende och det fanns inga partipolitiska symboler på bussen. Riksdagsledamoten berättar att de inte vågade stanna efter beskjutningen.

– Det var så chockartat. Jag är bara så glad att min dotter inte var med. Jag kämpar för ett tryggare och säkrare samhälle, för att folk inte ska behöva uppleva skjutningar och dödsskjutningar, och så händer det här, säger hon.

I nuläget är polisen inte säkra på att skarpa skott användes, men det kommer en teknisk undersökning att ge klarhet i. Händelsen rubriceras enligt GT som grovt olaga hot.

Läs även: Valnämndens ordförande: Olyckshändelse att SD:s namnvalsedlar saknades

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag