SD säger nej till regeringens public-service-förslag

SVT-huset i Stockholm. Foto: Mattias Albinsson / FT Bild
  • Torsdag 12 apr 2018 2018-04-12
E-post 106

SVERIGE SD kommer inte ställa sig bakom regeringens finansieringsförslag av Public service. Partiet vill istället se en mer genomgående översyn av verksamheten. 

Sverigedemokraterna kommer inte ställa sig bakom regeringens finansieringsförslag av Public service, såvida inte en mer djupgående översyn av verksamheten genomförs. Det uppger SD i ett pressmeddelande under torsdagseftermiddagen.

– Vi har aktivt förespråkat en fullständig översyn av public service, både finansiering och verksamhetens upplägg. När svenska folket inte kan välja bort att betala för public service är det av yttersta vikt att säkra att medieinnehållet är och förblir sakligt och opartiskt. För att uppnå en högre grad av nyansering har Sverigedemokraterna lagt fram ett antal förslag hur saklighet och opartiskhet kan stärkas, säger partiets kulturpolitiska talesperson Aron Emilsson.

Fakta Det föreslår Sverigedemokraterna
  • Förstärka sakligheten genom att inrätta ett specialinriktat organ som inför ett granskningsärende sätter samman ett vetenskapsråd som får till uppgift att kontrollera anmälda programs eller reportages saklighet.
  • Exponera rättelser tydligare, eventuellt i ett särskilt program eller genom en flik på bolagets hemsida.
  • Peer review system mellan de nordiska public service bolagen för att granska och utvärdera publicerat innehåll.
  • Kompetens måste vara primärt fokus framför kvotering av olika slag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag