SD-sympatisör till motattack i politiskt brevkrig

Ingelas brev till Kari - Foto: Faksimil Facebook
  • Onsdag 23 apr 2014 2014-04-23
E-post 0

BREVKRIG Tidigare idag kunde Nyheter24 berätta om Kari Uusijärvi som på facebook uppmanar människor att returnerna valsedlar från Sverigedemokraterna som skickas med snigelpost. Nu replikerar SD-sympatisören Ingela.

Kari skrev ett facebookinlägg som fått stor spridning med uppmaningen att returnera valsedlar till Sverigedemokraternas kansli i Kristianstad. I en intervju förklarar Kari bakgrunden.

– Jag la upp statusen mest som ett skämt, eftersom jag aldrig träffat en SD:are med humor. Men jag står för det jag skrivit, säger Uusijärvi till Nyheter24.

Tanken är att om 90% av Sveriges befolkning returnerar valsedlar till SD-kanslitet så blir det en ”helveteshög hög och sju kronor kostar det”, enligt vad Kari själv skrev i sitt ursprungsinlägg på facebook.

Ingela till motattack

En som tar brevkriget på allvar är användaren ”Ingela Pling” på facebook. Hon har noterat artikeln hos Nyheter24 och förbereder nu en motattack som kan bestå både av vänsterpartiets valsedlar likväl som kärleksbrev. Tillsammans med en uppladdad bild skriver hon följande.

Eftersom vi Sverigedemokrater är FÖR DEMOKRATI, YTTRANDEFRIHET och GILLAR OLIKA så gör vi väl samma sak.
Vi skickar givetvis vänsterns valsedlar till Kari Uusijärvi eftersom han gillar vänstern så mycket. Eller förresten, ni får självklart skicka vad ni vill till honom, stoppa vad ni vill i kuvertet – kanske en liten ”kärlekshälsning”?
Men glöm inte portot bara så att det säkert kommer fram.

När Nyheter Idag ringer Ingela från Skåne skrattar hon i telefonen.

– Jag tänkte att jag vill vara lika snäll tillbaka. Det är ren omtanke, förklarar Ingela för Nyheter Idag.

– Han tänker ju på oss i SD så mycket, det tar säkert mycket av hans vakna tid. Jag vill ge honom lite uppmärksamhet tillbaka, förklarar Ingela omtänksamt i telefonen.

Är det ett kärleksbrev du skickar till honom?

– Njae, jag vet inte riktigt vad jag ska skicka ännu. Men något kärleksfullt blir det ju helt klart.

Tyvärr är inte Ingela singel annars hade hon mycket väl kunnat tänka sig att ragga på Kari, får vi veta när vi pratar med henne i telefon.

– Jag tror han behöver lite kärlek i sitt liv från en Sverigedemokrat, men vi kan börja försiktigt med lite kärleksbrev.

Ingela vill av privata omständigheter att vi inte skriver hennes efternamn eller bostadsort.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag