SD-topp utreds för grovt skattebrott

Riksdagsledamoten Martin Kinnunen. Foto: pressbild riksdagen.se
  • Måndag 9 feb 2015 2015-02-09
E-post 69

STOCKHOLM Idag gjorde Ekobrottsmyndigheten husrannsakan hos riksdagsledamoten Martin Kinnunen med anledning av hans roll i bolaget Samtid och Framtid. – Min inställning är att jag är oskyldig, jag förnekar de här brotten, ska Martin Kinnunen sagt till TT enligt Expressen.

Flera medier rapporterar under måndagskvällen att Martin Kinnunen, riksdagsledamot i Sverigedemokraterna, utreds för grovt skattebrott och grovt bokföringsbrott efter att TV4-Nyheterna rapporterat om nyheten. Husrannsakan ska enligt medier ha skett på mer än ett ställe och även förhör har hållts med partiföreträdare.

Bakgrunden till utredningen rör misstänkt ekonomiska oegentligheter i bolaget Samtid & Framtid där Kinnunen är ensam ordinarie ledamot. Förutom Kinnunen sitter även riksdagsledamoten Paula Bieler som suppleant i bolaget och enligt medieuppgifter ska även husrannsakan skett hos henne på riksdagskansliet. Bolagets verksamhet uppges vara att driva nyhetssajten Samtiden.

– Min inställning är att jag är oskyldig, jag förnekar de här brotten, ska Martin Kinnunen sagt till TT enligt Expressen.

Uppgifter gör gällande att det främst rör deklarerad omsättning, samt redovisning för moms, som ligger till grund för myndigheternas utredning.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag