SD-toppen Kent Ekeroths hälsning till sin partiledare – #KryapådigJimmie

Kent Ekeroth till Jimmie Åkesson. Foto: Kent Ekeroth
  • Fredag 17 okt 2014 2014-10-17
E-post

STOCKHOLM -Sänder mina varmaste tankar till Jimmie+familj och hoppas de får ta igen sig rejält. Kram på er. Det skriver sverigedemokraternas riksdagsledamot Kent Ekeroth i ett känslosamt offentligt inlägg på Facebook i dag med taggen #KryapådigJimmie

Som Nyheter Idag tidigare rapporterat om har sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson utsatts för hån och påhopp från ledande journalister och kulturpersonligheter. Komikern Özz Nujen kommenterade Åkessons sjukskrivning med att det ”Tar på krafterna att vara rasist och paranoid ju”. Även Aftonbladets toppskribent Fredrik Virtanen kommenterade sjukskrivningen med ”Jag skulle också bli helt knäckt av att leda ett föraktparti”.

Det finns också de som stöder partiledaren, såväl partikamrater som sympatisörer har kommit med glada tillrop i de sociala medierna.

Kent Ekeroth går ut i öppet inlägg på Facebook

Nu har riksdagsledamoten Kent Ekeroth gått ut i ett öppet inlägg på Facebook där han hyllar sin partiledare

-Det finns de av oss inom SD som själv varit med om stress och press och på så sätt vet hur det kan kännas – men ingen har varit under så hård press under så lång tid som Jimmie.

– Därför har jag full förståelse för att han nu, efter en hård och lång valrörelse, känner att han måste varva ner ett tag. Med tanke på hans långvariga engagemang och ideologiska övertygelse om att vi har mycket att reparera i det här landet är jag övertygad att han kommer tillbaka snart, skriver Kent Ekeroth på sin Facebook.

Under hashtagen #KryapådigJimmie vill han göra en anspelning på den spontana kampanj som uppstod efter att en ensam man setts med budskapet i ett hav av människor som protesterat mot partiledarens torgmöte under EU-kampanjen i våras, som Nyheter Idag var först om att rapportera.

Det återstår att se om detta blir samma virala succé.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag