SD uppmanar Pavel Gamov lämna samtliga politiska uppdrag

  • Torsdag 9 Nov 2017 2017-11-09
E-post 463

STOCKHOLM Den politiska karriären i Sverigedemokraterna är nu slut för Pavel Gamov som nyligen uppmärksammades för en resa till Moskva tidigare under hösten. – Pavel Gamov har agerat på ett sätt som är oförenligt med rollen som riksdagsledamot, säger Sverigedemokraternas gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson i ett pressmeddelande.

Under torsdagen går Sverigedemokraterna ut med ett pressmeddelande om att partiet uppmanar Pavel Gamov att lämna samtliga av sina politiska uppdrag.

Enligt pressmeddelandet uppmanades Gamov redan under onsdagen den 8 november att lämna sina uppdrag. Uppmaningen kom direkt från gruppledningen och Gamov hotas med uteslutningen om han inte lämnar sina uppdrag.

Pressmeddelandet kommer dagen efter Nyheter Idags publicering av resereportaget ”Den svenska diplomaten” som beskriver hur Gamov har, under ett diplomatbesök till Ryssland, försökt utpressa ryska staten och betett sig illa mot kollegor samt värdar.

– Pavel Gamov har agerat på ett sätt som är oförenligt med rollen som riksdagsledamot. Ett parti kan inte skilja en riksdagsledamot från sitt uppdrag mot dennes vilja. Om Gamov väljer att inte avgå efter vår uppmaning kommer han att uteslutas ur partiet, kommenterar Sverigedemokraternas gruppledare, Mattias Karlsson, i pressmeddelandet.

Nyheter Idag söker Pavel Gamov för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag