SD uppmanar till bojkott mot Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad

Nu uppmanas till bojkott mot hotellet efter att Jezewski inte får spela på grund av politiska sympatier. Foto: Frankie Fouganthin
  • Torsdag 1 sep 2016 2016-09-01
E-post 6448

KARLSTAD Artisten Peter Jezewski, tidigare Boppers-sångare, är inte välkommen att spela på Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad. Anledningen är att artisten sympatiserar med Sverigedemokraterna. Det berättar tidningen Expressen. Nu uppmanar partitoppar i SD till en bojkott av hotellet.

Den tidigare Boppers-sångaren Peter Jezewski deltog i en spelning på Sverigedemokraternas sommarfestival i Sölvesborg i helgen. I samband med spelningen förklarade sångaren att han sympatiserar med partiet.

Best Western krävde ursäkt för hans politiska sympatier

Efter spelningen i Sölvesborg var det tänkt att Jezewski skulle spela på Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad. Men när hotellet fick kännedom om artistens politiska åsikter krävde de en ursäkt. Det berättar Jezewski själv för tidningen Expressen.

– De gav mig två alternativ: Be om ursäkt offentligt, eller så ställer vi in. Aldrig i livet att jag backar från mina åsikter, säger han till tidningen.

När Expressen talar med hotelldirektör Åsa Gunnarsson på Best Western-hotellet Gustaf Fröding i Karlstad förklarar hon att de inte kan samarbeta med någon som sympatiserar med Sverigedemokraterna. När Expressen senare frågar om Sverigedemokrater är välkomna att över huvud taget bo på hotellet får tidningen ett svävande svar.

– Vi kan omöjligt veta vilka sympatier våra gäster har.

Expressen berättar även att avbokningarna slår hårt mot artisten. Totalt förlorar Jezewski en halv miljon kronor på inställda spelningar för sina politiska sympatier.

SD uppmanar till bojkott av hotellet

I sociala medier sprids artikeln stort om det märkliga beslutet från hotellet i Karlstad. Partitoppen Mattias Karlsson reagerar starkt när han läser Expressens artikel och uppmanar till att stödja Jezewski genom att köpa hans skivor.

Men Karlsson går även längre än så. Han uppmanar även till bojkott mot det aktuella hotellet, ett budskap som nu sprider sig som en löpeld i sociala medier.

”Sverigevänner, stöd Peter Jezewski! Köp hans skivor, gå på hans konserter! Bojkotta Best Western och hotell Gustaf Fröding! Sprid budskapet!”, lyder uppmaningen från Karlsson.

Även på Twitter är reaktionerna skarpa mot hotellet i Karlstad.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag