SD-väljare sågar regeringen – 36 procent missnöjda

Bild: Nyheter Idag
  • Fredag 17 mar 2023 2023-03-17
E-post 0

Hela 36 procent av SD-väljarna anser att regeringen gör ett dåligt jobb enligt en undersökning från Sifo/Expressen. För samtliga som svarat på undersökningen är missnöjet ännu större – hela 59 procent anser att regeringen gör ett dåligt jobb.

– Man kan förvänta sig att en ny regering tappar förtroende, det har vi sett även tidigare, men det här har gått betydligt snabbare än de jämförelser vi kan se, säger Toivo Sjörén på Kantar Public som utfört undersökningen till Expressen.

Även L-väljarna är missnöjda med den egna regeringen. Där anser 33 procent att regeringen gör ett dåligt jobb. Bland M-väljarna är 17 procent missnöjda och för KD-väljarna är siffran 14 procent.

– Det är tydligt att det funnits förväntningar på den nya regeringen som inte infriats. Att närmare var femte moderat är besviken på regeringen är ett större problem för Ulf Kristersson än att socialdemokrater tycker regeringen gör ett dåligt jobb, säger Toivo Sjörén till Expressen.

Både SD och L har föreslagit återstart av Ringhals 1, vilket ännu inte fått gehör hos energiminister Ebba Busch (KD). Dessutom finns en spricka mellan SD och regeringen om reduktionsplikten i bensin och diesel, där SD vill avskaffa plikten helt för att sänka priset på drivmedel.

Läs även: SD: Återstarta Ringhals 1

Läs även: Sjöstedt (SD) skyller bränslesvek på ”verkligheten”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag