SD-väljare vet mest om bioenergi – Mp & V i botten

  • Torsdag 10 apr 2014 2014-04-10
E-post 0

BIOENERGI Sifo har låtit göra en undersökning om kunskapen vad gäller bioenergi. I topplistan över kunskap om bioenergi hittar vi Sverigedemokraternas väljare, enligt ett pressmeddelande från Svebio.

Det är tidningen Bioenergi som granskat en Sifomätning där de funnit att Socialdemokrater och Sverigedemokrater ligger i topp kunskapsmässigt vad gäller bioenergins roll. Samtidigt visat det sig att Miljöpartiets och Vänsterpartiets väljare har låg kunskapsnivå jämfört med snittet. Allra sämst resultat har Folkpartiets väljare. Generellt har dock kunskapen ökat år 2014 jämfört med två år tidigare.

– Folkpartister, miljöpartister och vänsterpartister förenas i samma stora okunskap om bioenergins roll. Möjligen är svaren mer ett uttryck för åsikter än ren okunskap, med tanke på Folkpartiets enkelspåriga förespråkande av kärnkraft och den kritik mot skogsbruk och biobränslen som hörs från personer inom miljörörelser som står nära Miljöpartiet och Vänsterpartiet, säger Anders Haaker, chefredaktör på tidningen Bioenergi.

Sifos frågeställning löd såhär: ”Hur många procent av Sveriges energianvändning tror du att bioenergin står för? Bioenergi består av trädbränsle, pellets, torv sopor, biogas, etanol med mera”. Rätt svar var 32 procent.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag