SD: ”Vi avser göra extravalet till en folkomröstning om invandring”

Linus Bylund är stabschef på sverigedemokraternas kansli. Foto: Privat
  • Onsdag 3 dec 2014 2014-12-03
E-post

STOCKHOLM Stefan Löfven har låtit meddela att det blir ett extraval efter att regeringen kastats in i ett parlamentariskt kaos. Nu väntar en ny valrörelse. – Sverigedemokraterna avser göra vårens extra val till en folkomröstning om ja eller nej till fortsatt massinvandring, skriver riksdagsledamoten Linus Bylund på Facebook.

Regeringskrisen är ett faktum. Statsminister Stefan Löfven har utlyst ett extraval i mars nästa år med bakgrund i att Sverigedemokraterna fällt regeringens budget. Detta kastar Sverige in i en ny valrörelse där Sverigedemokraterna står i centrum. Inte helt oväntat kommer SD lägga fokus på sin största politiska fråga.

– Sverigedemokraterna avser göra vårens extra val till en folkomröstning om ja eller nej till fortsatt massinvandring. Det här kan bli hur stort som helst, skriver Sverigedemokraternas riksdagsledamot Linus Bylund på Facebook.

Sverigedemokraterna framstår som enda opposition

Under Stefan Löfvens presskonferens betonade han flera gånger att 87 procent inte röstat för en mer restriktiv invandringspolitik. Med bakgrund av detta utesluter Socialdemokraterna samtal med Sverigedemokraterna för att nå en stabil och fungerande regering. Samtidigt förklarade Löfven flera gånger att Allianspartierna inte ville samtala med regeringen om att kompromissa fram en lösning.

Detta tolkas alltså från Sverigedemokraterna som att Löfven hellre låter det bli nyval än att låta Sverigedemokraterna få inflytande över svensk politik. Samtidigt har Sverigedemokraterna ökat i opinionen efter riksdagsinträdet och kan vid ett nyval bli än större parti.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag