SD vill ha fler kyrkor i Rosengård och ”bryta islams monopol”

Genrebild. Foto: Pixabay
  • Tisdag 26 jan 2021 2021-01-26
E-post 739

MALMÖ I en motion till kyrkofullmäktige i Malmö föreslår Sverigedemokraterna att Svenska kyrkan etablerar en kyrka eller kristen mötesplats vid området Rosengårds centrum. Det rapporterar Världen idag.

”En av Svenska kyrkans grundläggande uppgifter är mission och därmed är det en självklarhet att Svenska kyrkan ska vara närvarande i just de områden där det i dag saknas en kristen närvaro och där det finns många Malmöbor som möjligen kan konvertera”, står det i SD:s motion enligt Världen idag.

”Därför menar Sverigedemokraterna att etablerandet av en kyrka eller kristen mötesplats vid Rosengårds centrum är viktigt för att erbjuda nyanlända och andra Rosengårdsbor en möjlighet att bli en del av Svenska kyrkans kristna gemenskap”.

En ny kyrka eller mötesplats vid Rosengårds centrum skulle ”bryta islams monopol när det gäller religiös närvaro i området”, menar motionärerna. ”Långsiktigt vill vi att kyrkor upprättas i utanförskapsområden som i dag av allmänheten uppfattas som muslimska enklaver”.

Tidigare fanns Rosengårds kyrka i centrum, men den avsakraliserades år 2000. Lokalen används nu som fritidsgård.

Läs även: Kristen konvertit vågar inte visa sitt kors i arabiska affärer

Läs även: 11-åring med korshalsband rånad – kallades för ”grisjävel”

Bli PLUS-medlem

Gillar du det vi gör?

Till skillnad från många traditionella medier och numera även en rad alternativa medier tar Nyheter Idag inte emot presstöd. Det betyder att vi finansieras av de som läser oss och ser ett värde i det vi gör.

Om du vill hjälpa oss att fortsätta, bli PLUS-medlem och få samtidigt tillgång till all vår journalistik.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag