SDU fick inte ha fackeltåg på konferensanläggning – Uteslutne Kasselstrand är besviken

Såhär har det tidigare sett ut när SDU firar nationaldagen. Foto: Privat
  • Torsdag 4 jun 2015 2015-06-04
E-post 43

ÖREBRO Sverigedemokratisk Ungdom har hamnat i konflikt med konferensanläggningen Ånnaboda utanför Örebro på grund av en avbokning. – De skulle ha både fackeltåg och brasa och det hela kändes som en manifestation, det ställer vi inte upp på, säger konferensanläggningens ägare Anders Källström till SVT.

Inför nationaldagen har Sverigedemokratisk Ungdom bokat konferensanläggningen Ånnaboda för traditionsenligt nationaldagsfirande. Men nu rapporterar SVT att anläggningens ägare ångrar att han tackat ja till bokningen och anledningen uppges bland annat bero på planerna på ett fackeltåg.

– De skulle ha både fackeltåg och brasa och det hela kändes som en manifestation, det ställer vi inte upp på, säger konferensanläggningens ägare Anders Källström till SVT.

– Dessutom är vi ett privat företag så det kan vi bestämma själva, poängterar Källström vidare.

SDU tänker stämma anläggningen

Det är inte första gången SDU har planer på att fira nationaldagen med brinnande facklor. År 2013 valde ungdomsförbundet ett liknande arrangemang och den gången väckte det kraftig kritik från moderpartiet, men även från medlemmar i ungdomsförbundet. Senare har även ordföranden Gustav Kasselstrand och vice ordförande William Hahne blivit uteslutna ur moderpartiet då de ansetts för radikala.

Efter att konferensanläggningen avbokat SDU har Kasselstrand uttryckt besvikelse och planerar nu att stämma konferensanläggningen.

– Det är uppenbart att det är politiska motiv bakom avtalsbrottet, kommenterar SDU:s ordförande Gustav Kasselstrand till SVT.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag